Balans
‘Zorg goed voor jezelf’. Hoe vaak hoor of zeg je dit tegenwoordig wel niet. Maar doe je het ook echt? We leven in een maatschappij waar veel bezigheden voorgeprogrammeerd zijn. Werk, studie, gezin, sociaal leven een abonnement bij de sportschool. We rennen en vliegen van afspraak naar afspraak, willen niets missen en kunnen niet zonder agenda. Daarnaast hebben we vaak ook nog zorgtaken voor onze ouders die steeds langer zelfstandig wonen.  En als we dan  s’avonds uitgeblust op de bank hangen is de energie gedaald naar 0,0 en schiet de zorg voor ons zelf er vaak bij in en slapen we ook nog onrustig. Herkenbaar?

De natuur
Hoe fijn is het om af en toe even niets te moeten. Even geen drukke agenda die je aandacht en energie opslokt. Maar wel je hoofd leeg maken en je lichaam welverdiende rust gunnen. Hoe mooi is het dat de natuur je hier goed bij kan helpen. In elk jaargetijde en bij alle weersomstandigheden, de natuur heeft altijd zijn charme en kracht. Een rustige wandeling in het bos, langs een vijver of over de heide die nu zo prachtig in bloei staat. Voor mij is ze een oase van rust en ze geeft me inspiratie en hernieuwde energie. Niks moet, er zijn geen verwachtingen en ze ziet er elke keer weer anders uit. In de winter slaapt ze, met een beetje geluk onder een deken van sneeuw of rijp. In de lente komt ze tot leven wanneer alles ontluikt, de bomen, planten en dieren met hun jongen. De zomer wanneer ze vonkelt en in vol ornaat is. En de herfst wanneer de boombladeren de mooiste kleuren hebben en de dieren zich klaar maken voor de winterslaap of vertrekken naar warmere oorden. Ik word er blij en rustig van.

Adem
Neem af en toe eens plaats op een bankje, bekijk de prachtige omgeving en sluit je ogen. Focus je dan eens op je eigen adem door rustig in en uit te ademen. Luister naar alle geluiden die je hoort, voel de wind, proef en ruik de lucht en bemerk wat dat met je lichaam en je hoofd doet. Voel je dat je steeds meer ontspant? Verdwijnen je gedachten als wolkjes die voorbij drijven? Probeer het maar eens. Het kost je niets en kan je toch zoveel energie en geluk brengen. Gun jezelf dagelijks een momentje voor jezelf, me-time. Want als jij lief bent en aandacht voor jezelf hebt kun je er ook vol aandacht voor een ander zijn.

Namaste

Miranda Molendijk

Miranda Molendijk

Wandelcoach | Leefstijl & Vitaliteit | Coach bij kanker | Yogadocent

 

Ik coach mensen om weer energieker te worden en hun eigen kracht te (her)ontdekken. Hierbij maak ik gebruik van de natuur in Twente en ontvang je graag op diverse mooie wandel locaties in deze prachtige streek.