Liggend op een matje in een ongemakkelijke houding onder een strak blauwe hemel, realiseer ik me hoe belangrijk het voor me is om ruimte voor mezelf te hebben. Ik voel spieren die ik normaal niet voel maar bovenal voel ik rust en ontspanning. Ik doe mee aan de ‘yoga stretch les’ op onze vakantiebestemming.

Eerst rust ervaren?
Waarom gun ik mezelf tijdens mijn vakantie wél de tijd om iets voor mezelf te doen? Moet ik eerst een bepaalde rust ervaren om een moment voor mezelf te kiezen? Terwijl ik de ontspanning en rust het sterkst nodig heb tijdens mijn dagelijkse leven. Hoe paradoxaal kan het zijn.

Waarom is het zo lastig om in ons drukke bestaan bewust een moment voor jezelf te kiezen? Als dingen goed gaan, gaat het vaak vanzelf. Maar als je druk bent, op welke plek zet jij jezelf? Laat jij jouw energie wegzuigen door gedachten in je hoofd, die nooit lijken te stoppen? Opgeslokt door allerlei ruis van buitenaf, die je hoofd nog voller maken? Door mensen die van alles van je willen, die een beroep op je doen in welke hoedanigheid dan ook? Door je overvolle to-do lijstjes?

Geef jezelf de ruimte!
Begin eens met jezelf de ruimte te geven om na te gaan waar jij ruimte nodig hebt. Ontdek wat je écht wilt; in je privéleven als op je werk. Ruimte in je hoofd en/of ruimte in je dag. Zet dit op de eerste plek, geef hier prioriteit aan! Onderzoek wat voor jou werkt en wat in te passen is in jouw dagelijkse leven. En ervaar wat het met je doet. Maak op basis hiervan nieuwe en bewuste keuzes.

En…. wacht niet totdat je vakantie hebt! Het leven is te kort en als je er niet bij stilstaat, vliegt het voorbij en dat is toch zonde? Ruimte is misschien wel het grootste cadeau dat je jezelf en een ander kunt schenken!

 

Astrid Onijs

Astrid Onijs

Trainer & Coach | Duurzame inzetbaarheid |Mentale vitaliteit

De expertise van Astrid is mentale vitaliteit op de werkvloer.

Ze is ervan overtuigd dat vitaliteit ‘in je hoofd’ begint. Het begint bij jezelf. Bij het zélf bewust maken van gezonde keuzes.