Ontdek hoe jouw lichaam wil bewegen en beweeg mee met de flow
Vertraag je bewegingen. Breng je aandacht naar binnen. Richt je op het ontspannen van de spieren. Wist je dat je in een yogahouding je in 3 tot 5 minuten het bindweefsel, de diepere laag van je lichaam, stimuleert en je jouw gewrichten versterkt? De hydratatie in botten, pezen en gewrichten bieden je een soepeler lichaam. De 5 minuten zorgen voor goede en diepe ademhaling wat ontspanning geeft in ons parasympatisch zenuwstelsel.

Een energetisch, helende werking
In de waan van de dag, de hindernissen en gebeurtenissen die ons dagelijks overkomen, zorgen voor opgebouwde spanning en stress. Ik ging op zoektocht naar meer bewustwording in het leven, gezond leven, rust, ontspanning en balans. Er moest toch meer zijn dan alleen maar gedachten en een vol hoofd? In de sportschool kon ik mijn energie wel kwijt, maar ik bleef ‘aan’ staan. Totdat ik kennis maakte met yoga. Ik leerde bewust te ademen en bewust te worden van de bewegingen van mijn lichaam. Mijn kennismaking met yoga was zo’n magische ervaring. Het had een energetisch, helende werking op mij, dat ik nooit meer van yoga ben weggegaan. Het werd mijn medicijn.

Voel de energie stromen door je lichaam
Yoga werkt op energetisch niveau door gebruik te maken van drukpunten en energiebanen in je lichaam. Dit laat de energie (Chi) door je hele lichaam stromen en voedt het lichaam. Op fysiek niveau werken yin-houdingen o.a. in op je heupen, onderrug en bekkengebied. Het helpt ons bij onrust en stijfheid van ons lichaam.

Yoga zorgt van nature dat je gezonder en bewuster gaat leven. Je leert te ademen met dat wat is, in verbinding met je lijf. Fysieke en mentale grenzen leer je herkennen, erkennen en respecteren. Je zakt dieper in jezelf om van daaruit de kracht in jezelf te ervaren en je maximale potentie te ontdekken. Dit geeft van binnenuit ruimte en innerlijke vrijheid. Het zorgt ervoor dat je goed ‘in je vel’ komt te zitten.

Kom in je flow; mentaal, fysiek en energetisch
Laat je meenemen om weer in de flow van je leven te komen. Haal weer écht adem. Leer in- en ontspannen. Ontdek hoe jouw lichaam wil bewegen. Soms heeft ons lichaam en geest meer actie, inspanning en beweging nodig (yang, spierkracht) en soms meer rust, stilte, zachtheid en ontspanning (yin, bindweefsel, fascia stretch). Die balans (de yin en yang); daar gaat het om.

*Yoga is een eeuwenoude techniek. Door allerlei lichaamsoefeningen te doen en de adem te koppelen aan de beweging, open en beweeg je het lichaam zo dat er meer ruimte en adem vrij komt en alles kan stromen wat vast zit. Je daalt uit je hoofd en zakt als het ware terug in je basis, je bekken en je gronding.  Stress en spanning kan zich volledig ontladen zodat jij vrijheid in jezelf kan ervaren. En dat is wat flow, plezier en innerlijke kracht geeft. Je lekker voelen in je lijf van binnenuit en daardoor rust in het hoofd!!

Marion Werger

Marion Werger

Stress & Burn-out coach | Yogadocent | Culturele reizen naar Nepal