De boom in het bos liet in de herfst alles los, want fluisterde hij ontdaan; loslaten is nodig om opnieuw sterker in het leven te staan

Na een lange mooie zomer is de herfst is nu echt begonnen. Het wordt frisser, de dagen worden korter. De zon kan schijnen, maar het kan ook zomaar de hele dag regenen. De bomen laten hun blaadjes vallen en de kastanjes en eikels liggen in grote getale op de grond. De natuur kleurt de meest mooie tinten. Geniet jij daarvan? Of is de herfst voor jou een lastig seizoen?

Stilstaan
Daar waar je in de zomer volop in actie bent, nodigt de herfst je uit om jezelf wat meer terug te trekken. Om met jezelf in verbinding te komen en te reflecteren. Tijd te nemen voor jezelf. Een goed boek te lezen, een warm bad te nemen of om de natuur in te gaan.

De herfst is ook het seizoen van verandering en loslaten. Waarvan ga je genieten en wat laat je los. De herfst is een goed moment om hierbij eens stil te staan.

Herfstdip
Ben jij iemand die het lastig vindt dat de dagen korter worden, de lucht grijzer en minder licht is? De herfst is voor veel mensen een pittige periode. Veel mensen ervaren daardoor dat ze minder energie hebben of zijn prikkelbaarder en een beetje somber. Hoe zou je het vinden om je in de herfst wel energiek te voelen en de wind te voelen, de prachtige kleuren te zien en de knisperende bladeren onder je voeten te horen? Kortom je te laten betoveren door dit seizoen?

Mindfulness
Door mindfulness te beoefenen leer je te leven met volle aandacht en ben je je volledig bewust van je ervaringen van dit moment. Je leeft meer in het “nu” en niet in het verleden of in de toekomst. Je leert onder andere je stress, piekerende gedachten en onrust los te laten, waardoor je meer energie krijgt en minder prikkelbaar bent. Bij mindfulness leer stukje bij beetje te deinen op het ritme van de jaargetijden.

Wil jij je ook prettiger voelen in het najaar? In december start een nieuwe 8-weekse mindfulnesstraining. Voor meer informatie zoek contact met mij.

Maaike Grönefeld

Maaike Grönefeld

Mindfulnesstrainer | ACT

Maaike is Mindfulnesstrainer en volgt een opleiding tot ACT therapeute.

Haar doel is om mensen te begeleiden die het verlangen hebben om meer voluit te leven.