Ik houd ENORM van de herfst
Als ik dit tegen mensen in mijn omgeving zeg dan kijken ze me met gefronste wenkbrauwen aan en zeggen ze: ‘Jij? Echt niet’. Heel stellig zeggen ze dat dan. Soms zeggen mensen ook niets maar beginnen dan te lachen. Alsof ik iets raars heb gezegd, alsof ik ze heb verteld dat ik geboren ben met groen haar.
Heel soms zijn er ook mensen die dan iets terug durven te zeggen. Dan zeggen ze: Nee hoor, jij bent een zomertype. En dan meteen er achter aan: ‘Kan je even de ketchup aangeven?’, geen tegenspraak duldend. Case closed.

Zonaanbidster
Uit mijn, misschien ietwat kleinschalige, maar toch gedegen onderzoek is gebleken dat mijn omgeving mij ziet als een zonaanbidster van het ergste soort. Zo eentje die aan het eind van de dag rondloopt met van die rode losse vellen overal. Misschien komt het door mijn insta profiel. Ik post graag een vakantiefoto. Dat is eigenlijk omdat ik dan een keer geen wallen heb. En op zo’n selfie heb ik dan denk ik een bruinere kop. Dat zou kunnen. Maar dat is denk ik gewoon een filter. Dat doet iedereen toch op insta? Misschien komt het daardoor. Dat mensen denken dat ik meer van de zomer ben. Maar vaak wordt het dus echt een discussie. Omdat mensen niet geloven dat ik toch meer van de herfst ben. En ik hoef echt niet altijd mijn gelijk (nee hoor echt niet) maar ik weet toch zeker zelf wel dat ik meer van de herfst dan van de zomer houd?

Herfstige taferelen
Ik was bijvoorbeeld in Spanje in oktober. Heel lekker hoor, 27 graden, terrasje, slippertjes. Maar ik had op de laatste dag echt zin om terug te gaan naar Nederland te gaan omdat ik me verheugde op regen en rondslingerende takken. Dat je dan op de fiets zit en je moet afstappen omdat er een dikke boom over de weg ligt en je je fiets daar in de stromende regen over heen moet sleuren. Dat soort herfstige taferelen. Daar houd ik van.

Doorweekt maar gelukkig
En ik begrijp best dat het misschien wat overdreven overkomt. Dat is het waarschijnlijk ook, ik ben denk ik ook wel een beetje overdreven. Ik heb ook niet voor niets een theaterschool. Dat is ook wel een beetje voor overdreven types. Maar goed dat bewaren we voor een andere column. Ik word gewoon echt heel blij van de herfst. Dat was wat ik eigenlijk wilde zeggen. Misschien kunnen we een herfstclub oprichten en dan maken we een foto met een kop als van een verzopen kat voor onze insta. Zonder filter, gewoon doorweekt, maar gelukkig. Omdat het herfst is.

 

Jolien Leussink

Jolien Leussink

Eigenaresse Joliens Theaterhuis | Ondernemer |

In 2012 startte Jolien haar bedrijf Joliens Theaterhuis. Haar doel was om meer cultuur op de kaart te zetten in Twente.

Samen met haar team geeft ze theater, dans, muziek en zanglessen aan 500 kinderen en volwassenen.