Vorig jaar rond deze tijd schreef ik het blog:  Vakantie!  Het toeleven naar een periode van rust, het bereiken voor een soort mijlpaal, een periode om zonder schuldgevoel niets te mogen doen. Deze behoefte aan rust is nu bij mensen sterker dan voorheen.

Coronatijd heeft veel energie gekost
Ik heb de afgelopen periode gemerkt dat veel mensen moe zijn. De coronatijd heeft veel van ons gevraagd. Het multitasken, het verdwijnen van de grens werk en privé, het zorgen maken over gezondheid, baan en toekomst. Dit heeft een grote impact gehad op ons energieniveau. Onze dagelijkse vertrouwde routine en structuur werd van het een op andere moment omgegooid. Het veranderde ons gedrag, we vervulden een andere rol en we stapten versneld uit onze comfortzone. Dit heeft veel energie gekost maar heeft ook nieuwe inzichten opgeleverd!

Allemaal verschillend
Tijdens de online trainingen en coaching werd voor mij nogmaals weer eens bevestigd dat we allemaal verschillend zijn. Dit uitte zich in, hoe we deze periode ervaren, wat het met ons doet en hoe we naar de toekomst kijken. De een vond het heerlijk om minder (sociale) verplichtingen te hebben terwijl de ander het ervaarde als een enorm gemis. De impact van de coronacrisis op ons dagelijkse leven is groot. Het roept verschillende vragen en antwoorden op, die ieder van ons ervaart vanuit zijn of haar eigen perspectief.

Nieuwe balans
Maar als ik ergens een overeenkomst heb gezien, is dat we ons intenser bewust zijn geworden van zaken die voorheen minder zichtbaar, relevant of voelbaar waren. Nieuwe inzichten over onszelf, ons werk en onze omgeving, maakt dat we behoefte hebben aan het vinden van een nieuwe balans. Een nieuwe (werk en privé) balans die naar mijn mening begint bij een balans in onszelf!

Rust en ruimte
Vakantie kan je hierbij helpen, het zorgt voor een gezonde balans. Of je nu wel of niet weggaat, het is belangrijk om je batterij weer op te laden. Een periode van rust, even helemaal niets…  het uitschakelen van de continue stroom van allerlei gedachten. Ons brein heeft ruimte nodig voor bezinning, bewustzijn, helder besef over wat voor jou belangrijk is en waar jij je goed bij voelt. Pak en gun jezelf deze rust (want van uitstel komt afstel) het helpt je bij hervinden van een nieuwe balans in deze nieuwe tijd.

Ik wens iedereen een fijne (balans) vakantie!

Astrid Onijs

Astrid Onijs

Trainer & Coach | Duurzame inzetbaarheid |Mentale vitaliteit

De expertise van Astrid is mentale vitaliteit op de werkvloer.

Ze is ervan overtuigd dat vitaliteit ‘in je hoofd’ begint. Het begint bij jezelf. Bij het zélf bewust maken van gezonde keuzes.