Nadat ik vorig jaar voor het eerst heb meegedaan met de HomeRun, de sponsorloop van het Ronald McDonald huis hoefde ik niet lang na te denken over de vraag of ik het dit jaar weer wilde doen.

Samen met mijn partner loop ik mee in het MindfulRun Team Lynn en Mila. Mezelf inzetten voor zieke kinderen en hun ouders is iets wat ik graag wil doen. Ik ben moeder van vier gezonde kinderen en drie lieve kleinkinderen en ik realiseer mij dat dat zeker niet vanzelfsprekend is.

Mijn eigen ervaring
Ook ik heb ervaren hoe waardevol deze huizen zijn toen enkele jaren geleden één van onze kleinkinderen voor langere periode in het ziekenhuis moest verblijven en mijn dochter gebruik kon maken van het Ronald McDonald huis.

Wat is de HomeRun?
Een prachtig evenement, samen iets geweldigs neerzetten, lachen, een traan, bikkelen, doorbijten, vechten en vooral ook veel plezier.

Dat is de HomeRun!
Home is where the heart is! 7.348 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald huizen verblijven hebben hulp hard nodig. Met een zelfgekozen team van tien lopers lopen we 240 km in 24 uur in estafette vorm. Dag en nacht, door weer en wind.

De route van de HomeRun gaat langs Ronald McDonald huizen en langs de mooiste plekjes van Nederland. We zamelen geld in voor de Ronald Mc Donald huizen en vakantiehuizen. Hoe fijn is het als je ouders altijd bij je in de buurt zijn voor een knuffel of een verhaaltje voor het slapen gaan.

Aandacht en warmte van ouders cruciaal
Uit onderzoek is gebleken dat voor een ziek kind de aandacht, warmte en nabijheid van ouders cruciaal zijn voor herstel. Daarom wil het Ronald McDonald huis zoveel mogelijk zieke kindjes herenigen met hun papa, mama, broertje of zusje.

Naast de 13 logeerhuizen dicht bij het ziekenhuis heeft het Ronald McDonald Kinderfonds 3 vakantiehuizen waar gezinnen met een zorgintensief kind vakantie kunnen vieren en heeft het Kinderfonds 13 Huiskamers waar gezinnen even aan de sfeer van het ziekenhuis kunnen ontsnappen.

Vrijwilligers
De HomeRun zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van betrokken, enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek! Zij zorgen ervoor dat de lopers die op de been zijn Up and Running blijven. Vrijwilligers die er ook een mooi feest van maken onderweg en die dit evenement succesvol laten verlopen. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni is het zover. Start en finish zijn op het Lange Voorhout in Den Haag.

Donatie is hard nodig!
Het gevoel om als team een prestatie neer te zetten voor dit doel en samen te mogen starten en te finishen is fantastisch! En zeg nou zelf; HOME IS WHERE THE HEART IS!!

www.home-run.nl/homerunner/monique-schipperijn

Monique Schipperijn

Monique Schipperijn

Beweegcoach | Mindful run | Wandelcoach |

Monique is dé Beweegcoach van Deventer. Haar doel is om mensen zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te krijgen. Ze wil je graag laten ervaren wat bewegen in de buitenlucht met je doet door de unieke combinatie van hardlopen, wandelen, ademhaling, yoga en mindfulness.