Momenten van geluk
Vanuit de bergen in Oostenrijk schrijf ik mijn eerste blog als expert van Dochters van Twente.
Oostenrijk is een van mijn favoriete vakantie landen. Het voelt iedere keer weer als thuiskomen. Als ik hier ben gebeurt er wat met me; is het de gezonde berglucht, de stilte, het uitzicht of de prachtige natuur, die elk seizoen weer anders is? Dit land verrast mij elke keer weer en geeft mij kracht en veel positieve energie.

Letterlijk stilstaan
De Dalai Lama omschreef het ooit al treffend: “Happiness is not something ready-made. It comes from your own actions”. Ze zijn er altijd, klein of groot, doodnormale dingen, soms zie of herken je ze misschien niet maar je kan dat gevoel makkelijk oproepen door er even letterlijk bij stil te staan, met aandacht terug te gaan naar dat ene moment of dat fijne gevoel.

Soms valt dan alles op zijn plaats…..
Heerlijk de dag beginnen met yoga, mindfulness of meditatie, een rondje hardlopen in de bergen, een dagje skiën, een mooie wandeling, een goed gesprek, nieuwe dingen ontdekken, een knuffel, een fijn boek, mooie muziek, een glimlach, een glas wijn, dat lekkere stukje chocola, een cappuccino in de zon, of lekker niks doen en de boel de boel laten. Het is een kunst als je daarvan kan genieten, momenten van puur geluk!

Na zo’n week is mijn batterij weer opgeladen, ben ik weer fris, mijn hoofd is leeg en zit vol met nieuwe ideeën. Ik heb zin in het voorjaar, ga elke dag naar buiten voor een Mindful Run of Walk. Puur voor mijzelf en omdat ik er blij van word.

Mijn momenten
Ik koester ze en deel ze graag met je. Het kan van alles zijn, we maken ze allemaal mee, voor iedereen anders maar omarm ze en tover die glimlach op je gezicht! Mijn geluksmoment. Hier in het mooie St Johann, Oostenrijk hebben daar een heel eigen kreet voor: Mein Yapadu!!

Wat is jouw Yapadu?

Monique Schipperijn

Monique Schipperijn

Beweegcoach | Mindful run | Wandelcoach |

Monique is dé Beweegcoach van Deventer. Haar doel is om mensen zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te krijgen. Ze wil je graag laten ervaren wat bewegen in de buitenlucht met je doet door de unieke combinatie van hardlopen, wandelen, ademhaling, yoga en mindfulness.