Waar we twee weken geleden nog nooit hadden gehoord van #socialdistancing, #blijfthuis en #flattenthecurve, vliegen ze ons nu om de oren. Je kunt de televisie of radio niet aanzetten, of het gaat over het Coronavirus. Het lijkt wel alsof er geen ruimte meer is voor iets anders. Het bestrijden van dit afschuwelijke virus neemt ons helemaal in beslag. Het treft ons allemaal. De negativiteit die het Coronavirus met zich meebrengt, zien en horen we al genoeg, wat mij betreft. Daarom vind ik het tijd om te kijken naar wat het Coronavirus en alle maatregelen voor verdere verspreiding ervan, ons brengt. Ik kijk in deze bizarre tijd graag naar de positieve kant, naar wat het ons allemaal oplevert en wat voor moois het in ons losmaakt.

Alles heeft een keerzijde
Zonder duisternis kan er geen licht zijn. Zonder armoede, is er geen rijkdom. Zonder ziekte, geen gezondheid. Hoe mooi is het om hierop bewustwording te creëren en te zien dat zelfs de meest vreselijke omstandigheden, toch nog mooie dingen opleveren.

Dankbaarheid
Ik wil graag beginnen met de grote dankbaarheid die ik voel voor alles wat voorheen zo vanzelfsprekend leek; onze huizen, waarin we ons warm en veilig voelen, de goede zorgvoorzieningen in Nederland, de lieve en zorgzame mensen om ons heen, onze familie, ons gezin en/of onze huisgenoten, onze huisdieren, etc. Dankbaarheid voel ik voor ons digitale tijdperk. Hierdoor kunnen we makkelijk in contact blijven met de wereld en met elkaar. Op afstand zijn we dan toch even dichtbij… Laten we dankbaar zijn voor wat we allemaal nog wél hebben en kunnen.

Een stapje terug
We moeten van alles en komen vaak tijd te kort. We staan altijd maar ‘aan’. Nu even niet. Dit is een heftige, bizarre tijd, waarin niets meer vanzelfsprekend is. Het is een tijd waarin er veel van ons wordt gevraagd. Er is onzekerheid en we maken ons zorgen om onze toekomst. Het is ook een tijd waarin we met z’n allen als het ware een stap terug doen. Een stap terug in ons leven. Als we er op de juiste manier naar kijken en gebruik van maken, kunnen we zoveel leren van deze situatie. Wat ontstaat er bij jou en wat kun je leren? Wat krijgt ruimte en wat doe je ermee?

Bezinning
Het is niet alleen een periode om binnen te blijven, het is ook een periode om bij onszelf ‘naar binnen te keren’. Of we het nou willen of niet, het is daardoor ook een periode van bezinning. We krijgen veel minder prikkels dan normaal, ons brein komt tot rust. Dat heeft voordelen: er ontstaat ruimte voor nieuwe, andere dingen. Gebruik deze tijd om je bewust te zijn van wat werkelijk belangrijk is in jouw leven en wat niet.

Geen vakantie, wel meer tijd
Omdat we onze tijd nu allemaal anders invullen dan ‘voor Corona’, hebben (de meesten van ons) nu meer tijd voor andere bezigheden; hobby’s, knutselen, klusjes in en om het huis, een goed boek lezen of misschien genieten van de dag te beginnen met de krant en een kopje koffie. We geven elkaar tips over leuke dingen die we met onze kinderen kunnen doen. Misschien herontdekken we het plezier van koken en samen eten. Er is minder tijdsdruk want we hoeven even niet zoveel. Het is geen vakantie, maar we hebben wel meer tijd. Meer tijd voor onszelf en voor elkaar. Hoe fijn is dat?

Corelle Strikker

Corelle Strikker

Danscoach | Lifecoach

De expertise van Corelle is om mensen die ergens in hun leven vastlopen, weer in beweging te krijgen.

Haar specialistische kennis geeft ze door aan mensen om hen te helpen los te komen van wat hen in de weg zit. Zo ervaren ze meer geluk, meer rust en minder stress in hun leven.