Wat wil jij na de vakantie?
En dan is het alweer zomer. De helft van het jaar zit er ruim op. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij is de zomervakantie het toch altijd een soort van december. Terugblikken op, vooruitkijken naar.. en na de vakantie wordt aaaalles anders. Dit keer echt.

Ik chargeer een beetje, maar de vakantie zo op het midden van het jaar is natuurlijk een prachtig moment om pas op de plaats te maken. Letterlijk en figuurlijk. Lange dagen, minder hectiek en haast, meer tijd om afstand te nemen en zo nieuwe inzichten op te doen.

Sta stil
Als je nu in je hangmat ligt, of voor je tent of bungalow op de camping zit, pak er eens pen en papier bij, of gewoon je telefoon.

Sta eens even stil bij 2019 tot nu toe en schrijf je bevindingen op:

  • Wat waren de hoogtepunten?
  • Wat waren de dieptepunten?
  • Wat had je je voorgenomen anders aan te pakken, maar is nog niet helemaal gelukt, of helemaal niet?
  • Wat is juist wel gelukt en waarom lukte het?
  • Waarvoor ben je dankbaar?
  • Wanneer merkte je dat de energie voluit stroomde?

En al hangend in je hangmat, luierend in de zon, is het een perfect moment om eens te mijmeren over wat je jezelf toewenst voor de rest van 2019. Waar wens je voor jezelf meer van?

Meer rust?
Meer uitdaging?
Meer tijd met je familie en vrienden?
Meer vrolijkheid?
Meer energie?
Meer geld?
Meer vriendschappen?
Meer willen in plaats van moeten?
Meer …

Wat springt er voor jou uit?
Waarvan je direct denkt: oh yes, daar zou ik blij mee zijn.

Lekker weg in eigen hoofd
Tijd om te brainstormen. Schrijf dat wat je wilt midden op een leeg vel papier. Hoe zou je het kunnen bereiken, wat is er voor nodig? Houd je niet in. Er zijn geen beperkingen, alles is mogelijk. zijn. Schrijf alles op wat bij je opkomt. Kijk breed, neem alle vlakken van het leven mee: lichaam en gezondheid, relaties, gezin, financiën, werk, ontspanning, intellectuele verzadiging, spirituele ontwikkeling…

Leg dat papier nu eens een paar dagen weg. Wat je hebt geschreven blijft wel een beetje sudderen, daar ergens diep in je achterhoofd. Voor wie het aanspreekt: vraag het universum om helderheid te verschaffen.

Daarna pak je je vel papier er weer eens opnieuw bij.
Waar valt direct je oog op, waarvan denk je: JA! Daar heb ik zin in, dat aspect wil ik graag oppakken.

Pak het beet!
Dat wordt je speerpunt van de komende maand. Pak het beet, draai het om, schud het eens goed door elkaar. Kortom: ga ermee aan de slag. Heel groots, als ultiem startpunt. Of juist met kleine ministapjes. Maakt niet uit hoe je beweegt, hoe hard het gaat, het gaat erom dát je beweegt en blijft bewegen, in de richting die jij graag wilt!

Is de maand voorbij, dan is het tijd om een ander aspect te onderzoeken. Pak je brainstormvel erbij en kies opnieuw!

Ik vind dit altijd een mooie: mensen overschatten vaak wat ze in een week kunnen doen, maar ze onderschatten wat er mogelijk is in een jaar.

Heb er veel plezier mee!
Wil je je antwoorden delen? Dat vind ik fijn, en ik zal zeker reageren (na mijn vakantie 😉): hnd@hannekenijland.nl

Hanneke Nijland

Hanneke Nijland

Ondernemerscoach | Organisatrice Rode Maanfestival

Hanneke heeft een coachingpraktijk voor iedereen die worstelt met levensvragen en in rondjes blijft draaien.

Daarnaast is ze mede-organisatrice van het Rode Maanfestival, een festival voor vrouwen die van (spirituele) verdieping én van een feestje houden.