Op het moment dat ik deze column schrijf zit ik in de sauna. Of nou ja, ik zit niet met pen en papier in een sauna cabine. Ik zit buiten op het terras van het wellnessresort waar ik me vandaag bevind.

Blote mensen
Ik moet altijd weer even wennen aan al dat naakte. Misschien omdat het zo veel is in één keer. Zo veel naaktheid zeg maar. Het is toch ook wel een beetje bijzonder? Al die blote mensen op één hoop.
In de sauna aan de overkant gaat zo meteen een sessie klankschalen beginnen. Er staat al een keurig opgesteld rijtje mensen te wachten. Een rijtje blote mensen. Misschien denk ik er te veel over na hoor, dat zou ook kunnen.

Het nieuwe najaar
Het is september en ik vind september één van de leukste maar ook één van de drukste maanden van het jaar. 1 september is voor mij meer een ‘nieuwjaarsdag’ dan 1 januari, inclusief goede voornemens.Het is de start van een nieuw schooljaar en het begin van een nieuw theaterseizoen.

Een kliek met afspraken
Dat betekent heel veel heerlijke, uitgelaten kinderen, zongebruinde, energieke collega’s, nieuwe roosters, repetities die in gang moeten worden gezet voor onze aankomende producties, in mijn hoofd talloze nieuwe ideeën die zijn opgedaan in de zomervakantie en in mijn agenda een kliek met afspraken waar in juni geen plaats voor was en die we lekker hebben doorgeschoven naar september – want na de zomervakantie zijn we zo lekker uitgerust.

Offline
Eerdere jaren startte ik opgewekt met meerdere goede voornemens. Zo zou ik mijn administratie echt beter ordenen, iedere werkdag starten met 5 yoga poses, 4 keer per week super gezond koken en ik zou zeker één of twee nieuwe cursussen volgen. Niet te doen. Daarom ben ik dit jaar gestart met maar 1 voornemen. Ik heb mezelf voorgenomen om dit seizoen een aantal dagen te blokken om volledig ‘offline’ te zijn. Helemaal van de radar. Weg. Tot ziens en de koekkoek.

Opladen en inspiratie op doen
Een dagje stevig wandelen in de natuur, een weekendje Spanje, een dagje naar zee en vandaag dus, een dagje wellness. Inspiratie op doen en opladen is het streven.
Dus zit ik hier op het terras in mijn strak en hoog dichtgeknoopte badjas met een spinazie wortel smoothie tussen de naakte mensheid die, nonchalant en wijdbeens, hun patatje in de mayo dippen.
Inspiratie geeft het in ieder geval.

 

Jolien Leussink

Jolien Leussink

Eigenaresse Joliens Theaterhuis | Ondernemer |

In 2012 startte Jolien haar bedrijf Joliens Theaterhuis. Haar doel was om meer cultuur op de kaart te zetten in Twente.

Samen met haar team geeft ze theater, dans, muziek en zanglessen aan 500 kinderen en volwassenen.