Inspiratie
Onze scheurkalender geeft elke dag een mooie uitspraak om je gedachten over te laten gaan. En er zitten er altijd een aantal bij die mij dan bijzonder aanspreken. Deze bewaar ik dan in een aparte map en blader hier dan af en toe doorheen om mijzelf weer te verblijden met deze wijsheden.

Eindeloos licht
Het begin van een nieuw jaar is ook een tijd om de boel weer eens scherp te krijgen voor het komende jaar. Te kijken waar je naartoe wilt, wat je dromen zijn, waar nog wat te ontwikkelen valt. En dat bracht mij bij de volgende uitspraak van onze kalender:

‘Ga naar de kern van je verlangen, daar is eindeloos licht’
Padmasambhava – Tibetaanse boeddhische meester (8e eeuw)

Verlangen
Je verlangen is een gevoel. Het is de energie om te willen creëren en ontwikkelen. Jouw verlangen is de motor achter je eigen creaties. Het ligt aan de basis van jouw drijfveer om je verder te ontwikkelen. En dan ervaar ik ook weer mijn eigen verlangen om het systemisch werken verder uit te dragen. Daarin mijn eigen vorm verder te ontdekken en mensen mee te nemen in de dynamiek van hun systemen thuis en op het werk. Een systeem klinkt zo kil, maar gaat juist over een groep mensen die met elkaar verbonden zijn. Mensen die vanuit verbondenheid met elkaar een klus klaren, hun werk uitvoeren, hun gezinsleven vorm geven. En binnen het systemisch werk kijk je welke patronen en dynamieken mensen hierin ondersteunen en belemmeren.

Inzicht
Iedere familie- of organisatie opstelling is bijzonder. Het laat de energie binnen systemen weer beter stromen. Het is ontroerend om te zien hoe mensen inzichten krijgen – pijn en verdriet dat zichtbaar en erkend kan worden. Om vervolgens vanuit dit inzicht dichter bij je eigen wensen en verlangens te komen.

Annemarie Janssen

Annemarie Janssen

Familie- en organisatie opsteller | Kwaliteitsadviseur |

Annemarie Janssen, dochter uit het Westen van het land sinds 1967 en al jaren wonend in het Noorden.

Annemarie is gecertificeerd coach, familie- en organisatieopsteller. Als (kwaliteits)adviseur heeft zij een ruime ervaring in verandertrajecten.