Geboren in 1960 in het Westland maar opgegroeid in Twente.

Na het afronden van de studies Primaire Medische Kennis, Schoonheidsverzorging en Huidtherapie heb ik gewerkt als praktijkdocente schoonheidsverzorging en als specialiste bij verschillende instituten. Na negen jaar een eigen praktijk te hebben gerund ben ik sinds 2001 in dienst als huidtherapeut bij Huidinstituut Michaela Moorman in Oldenzaal.

Vroeger dronk ik thee zoals veel mensen dat doen: een theezakje drie keer door een mok heet water hengelen, er snel weer uitvissen en het resultaat gedachteloos opdrinken. Tot ik in 2013 een theeworkshop van een theesommelier volgde. Er ging een wereld voor mij open en had nooit gedacht dat ik door thee een cultuur zou leren kennen die zo heel anders is dan die in het Westen.

In het Westen is thee een drank maar thee is in het Oosten veel meer dan een drank.

Thee is ook religie, gezondheid, beleving…..

Over het besluit om de tweejarige opleiding tot theesommelier te volgen bij International Tea and Coffee Academy Nederland hoefde ik niet lang na te denken.

Mijn wereld vult zich met energie en enthousiasme als ik aan thee denk. Ik krijg spontaan een brede glimlach op mijn gezicht. Het vinden van je droom, je passie, is iets wat ik iedereen toewens.

De wereld van thee is heel bijzonder, hij is groter dan je denkt, er is meer dan je ooit kan drinken.

En hij houdt veel verrassingen in, want thee is ook vriendschap, ontdekken, reizen, jezelf en anderen ontmoeten. Thee biedt oneindig veel mogelijkheden.  Thee is een manier van ademen, een levensfilosofie, een verovering van smaak en gevoeligheid.

Thee is inspireren en dat hoop ik als theesommelier te doen.

Thee en ik zijn als erwtjes en worteljes: we gaan perfect samen. Ik hou van thee!

Voor degene die de tijd, liefde en moeite nemen om de ziel van thee te leren kennen, is er een wereld aan mooie smaken te ontdekken. En wie eenmaal de basiskennis heeft en de basisvaardigheden beheerst, drinkt nooit meer smakeloze thee, dat staat vast.