Mijn naam is Nicole Tanke, een Nederlandse freelance architectuurfotografe uit Twente.
Na het behalen van de Fotografieopleiding aan de School voor Fotografie in Utrecht, ben ik sinds 2016 werkzaam als professionele architectuurfotografe, veelal in Twente. Ik heb een HEAO – Commerciële Economie achtergrond en eerder werkte ik in het bedrijfsleven en semioverheid in marketing en administratieve adviesfuncties.

Een burn-out in 2013 was de trigger voor mij om bewuster te leven en alleen dingen te doen die mijn hart echt sneller doen kloppen. Dankzij de fotografie zie ik de schoonheid van het alledaagse. Ik leef veel bewuster sinds ik een burn-out heb gehad en kijk dankzij mijn camera veel beter en scherper. Vroeger voor mijn burn-out denderde ik door en had ik geen oog voor al het moois van onze leefomgeving. Nu zie ik dit wel. Ik voel het als een persoonlijk cadeau aan mijzelf. Ik heb mijn burn-out nodig gehad om dit te ontdekken.

De fotografie heeft mijn hart gestolen en het stelt me ​​in staat om meer bewust te zijn in het nu.
Het is een geschenk voor mij om de schoonheid te zien in vormen die we allemaal zien in elke dag, het normale leven. Als je goed kijkt en bewust leeft in het nu, kun je dit geschenk aan jezelf geven.

Ik ontdekte een jaar voor mijn burn-out dat ik hooggevoelig ben. Een op de 5 personen is hooggevoelig en er zijn veel verschillende types hooggevoelige mensen variërend van introvert naar extrovert en rust zoekend naar uitdaging zoekend (HSP en HSS). Het bewustzijn van het hebben van deze mooie eigenschap is belangrijk en het blijft een dagelijks leerproces om de kwaliteiten te benutten.

Bij mijn Mindful Fotograferen Academy wil ik graag hooggevoelige mensen inspireren om mindful te fotograferen en beter te leren kijken. Dit doe ik online via mijn E-book en mijn 5-daagse Instagramcursus en offline via workshops en 1-op-1 inspiratiewandelingen.

Ik neem je mee aan de hand en inspireer je met informatie over hooggevoeligheid, het leren van compositieregels, de toepassing van fotografie in combinatie met jouw HSP-HSS kenmerken en wat je kunt bereiken als je mindful fotografeert en beter leert kijken. Door het beter leren kijken, word je gestimuleerd om je visuele zintuigen te gebruiken en ontdek je heel erg veel in het nu.

Ik hoop jou dit ook te leren en te kunnen inspireren om beter te kijken naar jouw omgeving!

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je mij op de volgende manieren vinden: