Twente betekent voor mij mijn thuishaven. Ik ben er geboren en getogen. Ik leef er, inmiddels sinds alweer heel wat jaren met veel plezier in Oldenzaal. Ik woon er samen met mijn zoon.

Ik verheug me erop, om ook via Dochters van Twente mijn vleugels uit te slaan. Met deze nieuwe stap verlaat ik mijn comfortzone weer eens. Mezelf laten zien, ik blijf het spannend vinden. Toch doe ik het!

Wellicht dat je dit herkent, en stap zetten richting het onbekende. De afgelopen jaren heb ik veel waardevolle stappen gezet waarvan ik van tevoren nooit gedacht had, dat ik ze zou durven zetten. Ik heb geen spijt.

Het  leven heeft me de laatste paar jaar blootgesteld aan de donkerste kanten ervan en me volledig teruggeworpen op mezelf. Na het overlijden van mijn partner kwamen dromen opeens in een heel ander daglicht te staan. Ze werden overschaduwd door verdriet, pijn en rouw.  Ik heb veel los moeten laten, mezelf opnieuw ontdekt en de stap gezet om als yogadocent aan de slag te gaan.

Net onderweg werd ik ziek, kreeg borstkanker. De essentie van het leven werd voor mij hierdoor nog duidelijker. Gezondheid is zoveel waard.  De afgelopen paar jaar is deze bewustwording enorm gegroeid en verstevigd.  Vanuit dit besef heb ik een missie.

Essentie
Deze essentie van het leven heeft voor mij alles te maken met ‘Nu’ en niet ‘Later’. En in dit ‘Nu’ staat voor mij ‘Aandacht in het dagelijks leven’ centraal. Aandacht voor mijn eigen welzijn is de basis, waarin ontspanning een heel centrale plek heeft.  Ik kies ervoor, gun mezelf tijd, geef mezelf tijd, ook als is het maar een kwartiertje of slechts een paar minuten bewuste aandacht per dag.

Ontspanning
Ontspanning vind ik op de yogamat, in de sauna en in de natuur, alleen of met mensen die me dierbaar zijn. Daarnaast heb ik de laatste paar jaar de kracht van schrijven en kleuren ontdekt.  Al deze bezigheden zijn voor mij manieren om mijn innerlijke accu op te laden en mezelf te voeden.  Vanuit deze basis kan ik geven, aan mijn kind, de mensen die me dierbaar zijn en mijn cursisten.

Ik ben van mening, dat veel mensen het stukje zelfzorg de laatste jaren steeds meer uit het oog lijken te verliezen, terwijl het zo essentieel is. Regelmatig stilstaan is nodig om bewust te worden, tot rust te komen en weer verder te kunnen. Dat is niet gemakkelijk en misschien heb je er (praktische) hulp voor nodig om zulke momenten te creëren.  Het kan heel confronterend zijn …..

Yoga en Wandelen
Vanuit mijn professie als yogadocent en vanuit mijn levenservaringen is het mijn missie mensen mee te nemen in bewustwording, vertraging en rust. Ik verzorg kleinschalige yogalessen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast organiseer ik workshops, waaronder workshops ‘Yoga en Wandelen’.
Voor mij persoonlijk komen in ‘Yoga en Wandelen’ de juiste ingrediënten voor, die nodig zijn om bewust te worden en tot rust te komen. Dit brengt je dichter bij jezelf.