‘Mindfulness is een systematische aanpak om nieuwe manieren van controle en wijsheid in ons leven te ontwikkelen, gebaseerd op ons innerlijk vermogen tot ontspanning, aandacht, bewustzijn en inzicht’

– Jon Kabat Zinn –

8-WEEKSE GROEPSTRAINING MINDFULNESS

START DATUM

DINSDAG 22 SEPTEMBER 2020 | 19.00 – 21.30

LOCATIE BATHMEN

Voor iedereen die weleens last heeft van:

  • Stress en het gevoel dat je teveel dingen moet
  • Slecht slapen
  • Burn-out (gerelateerde) klachten
  • Sombere of angstige gevoelens en gedachten
  • Chronische vermoeidheid
  • Niet kunnen genieten omdat je je teveel zorgen maakt

Trainer

Birgit Weustink |Mindfulnesstrainer categorie 1

Deze training komt in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraars.

Contact

T 06 – 30 123 535 | M birgit@dochtersvantwente.nl

Kosten

€450,- voor 8 sessies van 2,5 uur, werkboek, audiobestanden en een stilte dag.

Stress

In onze wereld lijkt stress wel normaal geworden en we doen er laconiek over. Het is soms zelfs stoer om het erg druk te hebben. Een beetje stress kan geen kwaad, is de onderliggende boodschap. En zo onderschatten we stress. De cijfers liegen er niet om: de meeste gezondheidsklachten zijn stressgerelateerd.

Aan de andere kant weten we dat stress schadelijk voor ons is en we zijn ook bekend met alle strategieën om onszelf van deze pressie te bevrijden. En toch brengen we een groot deel van de dag, een groot deel van onze tijd door onder invloed van stress. Waarom laten we ons ondanks al onze goede voornemens dan toch meeslepen in de dagelijkse drukte?

 

Automatische piloot

Voor de meesten van ons geldt dat wij grote delen van de dag op de automatische piloot functioneren. Mindfulness geeft je de controle terug. Jij bepaalt dan hoe je met de stress van het leven wilt omgaan.

Mindfulness is een effectieve methode om gezonder te leren omgaan met stress, pijn, moeheid, burn-out, ziekte en andere gezondheidsklachten. Aan het eind van de training heb je voldoende bagage om mindfulness op jouw wijze in je leven te integreren.

 

Trainen van aandacht

Onze ervaring wordt bepaald door waar onze aandacht is. In onze cultuur hebben we geleerd om onze aandacht te gebruiken als instrument om te controleren en te concentreren. In Mindfulness training leer je iets anders met de aandacht: vaker uitzoomen zodat je het grotere plaatje ziet, jouw grotere plaatje ziet. Hiermee ontstaat er ruimte tussen wat er gebeurt en jouw automatische reactie hierop. En die ruimte ga je benutten om andere keuzes te maken om beter met de stress van leven om te gaan.

 

 

Effecten van Mindfulness

Mensen met (werk)stress worden zich er steeds bewuster van hoe de stress hen beïnvloedt. Zij leren minder vanuit automatische reacties te handelen. De stress en bijkomende lichamelijke klachten nemen hierdoor af.

Mensen die chronisch pijn hebben en moe zijn, leren beter leven met hun beperkingen, zodat er meer ruimte in hun leven komt voor andere dingen. Deelnemers met depressieve klachten en mensen met angsten leren helder in het moment te zijn. Zij leren adequater hun klachten te hanteren.

 

Huiswerk en cursusmateriaal

Deelnemers krijgen een werkmap en een set cd’s met oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan Mindfulness kan je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn. Deze training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer een uur per dag, 6 dagen per week.

Doel

Vermindering van psychische en lichamelijke klachten, zoals stress en spanningsklachten. Beter leren ontspannen. Verbeteren van energie en zelfvertrouwen, en beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen.

 

Mindfulness trainer Birgit Weustink

 

In mijn opleiding als professional coach in 2009 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Mindfulness. In mijn trajecten heb ik veelvuldig Mindfulness gebaseerde oefeningen ingebracht. Het succes voor mijn cliënten was boven verwachting. Daar moest ik meer van weten! Ik ben mijn opleiding gestart en bij iedere stap die ik daar maakte, smaakte het naar meer. Inmiddels ben ik Mindfulness trainer categorie 1 en aangesloten bij de VMBN waardoor mijn trainingen in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraars.

Mindfulness is geen tool maar een manier om je leven te leven. Voor mij persoonlijk heeft het meer rust en ontspanning in mijn leven gebracht. Ik merk dat ik mijn keuzes meer weloverwogen maak en dat ik mijn grenzen beter in zicht heb. Mindfulness stelt mij in staat om in de drukte van alledag de stilte mee te nemen. Een vaardigheid die voor iedereen toegankelijk en te leren is.

 

Tarief

De investering bedraagt €450,-. Dit is inclusief 8-weekse sessie van 2,5 uur, werkmap, audiobestanden, stiltedag met lunch. Birgit is categorie 1 mindfulnesstrainer en aangesloten bij VMBN. Deze training komt derhalve in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraars. De vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en polis.  Voor meer info over de hoogte van de vergoeding per zorgverzekeraar; klik op zorgwijzer.